неділю, вересня 20, 2015

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МИРУ
Щороку 21 вересня люди в різних куточках земної кулі  віддають данину миру. Це свято покликане змусити людей не тільки задуматися, але й зробити щось заради миру.
Генеральною Асамблеєю цей день проголошений як день відмови від насильства і припинення вогню в усьому світі. Всім країнам запропоновано утримуватися від проведення військових дій в цей день. Тільки мирні переговори та вирішення наявних проблем шляхом діалогу і компромісних рішень можуть дати  відчутні результати і користь для всього людства.
  День миру в Україні встановлений Указом Президента в 2002 році і відзначається щорічно 21 вересня - в Міжнародний день миру. Таким чином,  Україна підтримує рішення Генеральної Асамблеї ООН і підтверджує відданість країни ідеалам миру.
  Невід'ємною процедурою початку святкових заходів служить символічний дзвін  - «Дзвін миру». Цей дзвін був відлитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу. На ньому красується напис, якиий відомий багатьом: «Хай живе загальний мир у всьому світі». Його подарувала Японія ООН в 1954 році. Церемонія триває приблизно 15 хвилин, в ході якої обов'язково є місце і хвилині мовчання, в пам'ять про тих, хто загинув у військових конфліктах. Церемонія завжди проходить за участю Генерального секретаря ООН, який і дзвонить у «Дзвін миру».
Спокій, відсутність воєн - ось про що мріє кожен із нас, адже щастям для кожного українця є блакитне небо над головою, яскраве сонце, мир, веселий і радісний сміх дітей. Ось до чого потрібно прагнути, заради чого варто жити.
Миру, спокою у кожну  українську родину!

Немає коментарів:

Дописати коментар